Túl sok időbe telik a locsolás, magas a vízszámla, kiszárad a fű és a sok éve ápolt fái, cserjéi? Öntözésre fordított napi min. 1 óráját szívesebben töltené családjával? Esetleg hódolna hobbijának, vagy inkább aktív pihenéssel töltené idejét, úgy, hogy közben még pénzt is spórol? Igen, első olvasásra tényleg marketingről van szó, hiszen mi eladni szeretnénk terméket, szolgáltatást, ugyanakkor ez hosszú távon Önnek is nagy segítség lehet!

A kert öntözésének automatizálása elsőre jelentős költségkiadásnak tűnik, de ez alig pár év alatt megtérül. És most csak a legalapvetőbb dolgokat emelném ki.
Az öntözésre felhasznált vizet több módon nyerhetjük, az elsődleges megoldás a mindenki által rendelkezésre álló hálózati ivóvíz. Itt az elég drága vízhasználaton felül a költségünket terheli a csatorna díj, függetlenül, hogy azt nem leengedjük, hanem kiöntözzük a kertünkbe. Morális kérdések is felmerülhetnek bennünk, és jogosan, mivel napjaink túlnépesedése és a fenyegető globális felmelegedés egyik legnagyobb vesztese az ivóvíz. Miért is pazaroljuk locsolásra? Normál esetben erről nem beszélünk, hiszen mint minden kertes ház általában kerttel rendelkezik, ahol elengedhetetlen a növényeink vízszükségleteinek kielégítése. De a legtöbben mégis pazaroljuk az értékes ivóvizet!
Locsolni kell. Kimegyünk a kertbe, slag vége kézbe fog és elkezdjük locsolni az X nm-es kertünket. Ez így még rendjén is lenne, de nem tudjuk egyenletesen beöntözni az adott területet, hiszen közben gondolkodunk, máshol járnak a gondolataink és persze precíziós gépek se vagyunk. Ezt is lehet fokozni, hogy valamelyik kedves szomszédunkkal elegyedünk beszélgetésbe, rosszabbik esetben kirakjuk a szórófejet a kert közepére, és ott felejtjük.
Egy jól megtervezett automata öntözőrendszer rövid időn belül negyedannyi víz felhasználásával (tökéletesen!) el tudja végezni ezt a feladatot. Vezérlő az öntözés végeztével kikapcsolja rendszert, és az előre beprogramozott időben újra indul. Természetesen megfeledkezhetünk a mindennapos több méteres slag hurcolásáról is, ami a legtöbb esetben csavarodik, megtörik és szinte évente újat kell venni. Ráadásul egy jobb minőségű slag nem olcsó.
A másik vízkivételi lehetőség a jól bevált hagyományos fúrt kút. (Engedélyköteles!) Víz az adott, itt csak villanyszámla költsége merül fel, ennek függvénye a szivattyú teljesítménye és használati ideje, ami megegyezik a locsolással töltött órák számával. Egy jobb minőségű szivattyú teljesítménye 1,1-1,5 kW-között mozog. Nem véletlenül váltottam át, hiszen a számlánkat kW-után fizetjük. Reggel, este átlagos kert locsolása kézi vagy kirakható szórófejjel 1,5 – 2 óra per nap, ami legkisebb teljesítménnyel számolva napi min. 1,65 kW/nap, havi szinten 49,5 kW! Ugyanez egy átlagos 5 körös öntözőrendszernél, 4 körnél körönként 6 perc, csepegtető rendszer 20 perc. Reggeli és esti működést együtt véve 1,4 kW/nap, 42 kW/hó. És természetesen nem beszélve arról, hogy a felszabadult időnk megfizethetetlen!
Abban az esetben, ha a kút nem megoldható, alternatív lehetőségként öko esővízgyűjtő ciszternával tudjuk kiegészíteni a hálózati ivóvizes öntözőrendszert, ezzel is csökkentve a csapvíz használatát!
Cégünk ezekre tud megoldást nyújtani az Ön számára, rövid határidővel vállaljuk öntözőberendezések szakszerű telepítését, kert helyreállításával együtt.
Személyes árajánlatát az alábbi email címen kérheti: info@qgardens.hu , kollégáink rövid határidőn belül megadott elérhetőségén visszahívják Önt. Döntését most ingyenes helyszíni felméréssel tudjuk segíteni!