Kertépítés, tervezés, kivitelezés Budapesten
1213 Budapest, Lankás utca 1/B
Hétfő-Szombat: 07:00 - 18:00

Füvesítés, gyepszőnyeg lerakás

Fűmagvetést  optimális esetben érdemes tavaszra (április, május), ill. szeptember elejére időzítenünk. Abban az esetben, ha rendelkezünk öntözőrendszerrel, akkor akár április elejétől egészen szeptember végéig nagy biztonságban nekiállhatunk kertünk füvesítésének. Fontos a befüvesítendő terület megfelelő előkészítése, gyomirtás (ez történhet vegyszeres útón, vagy bekapálva, berotálva a talajba, de utóbbi csak akkor hatásos, ha még a gyomok csak virágoznak, és nem eredtek magba), ha nagyon rossz minőségű a talajunk érdemes termőföldet hozatnunk, és abba elvetni majd a magokat. Ültetés előtt fontos a talaj megfelelő előkészítése, szintezése, hiszen később ennek igen költséges már a kijavítása. Érdemes előre gondolkodnunk, és megkönnyítve a későbbi fáradtságos munkánkat gyepszegélyről gondoskodnunk, amivel nem csak szép formákat alakíthatunk ki, de későbbiekben nem csak a fűkaszát kell majd mellőznünk, de a fű se fog benőni oda, ahova nem szeretnénk.
Miután a talajt előkészítettük, utolsó lépésben a felső 1cm-t porhanyósítottuk, megkezdődhet a fűmag kiszórása, ami történhet kézzel, vagy szóró kocsival és a területet keresztben-hosszában vetjük. Végén a vetési irányok szerint lehengereljük, ezáltal a magvak a felszínről mélyebbre süllyednek, így kevésbé fognak gyorsan kiszáradni, és a madaraktól sem kell annyira tartanunk. A fűmag eredését meggyorsíthatjuk gyepstarterrel, amit szintén a hengerezés előtt kell kijuttatni. Az első 2 hétben 3-5 alkalommal finoman öntözzük, az első fűnyírásra 6-7 cm elérésekor kerülhet sor, és ügyelni kell arra, hogy ne vágjuk vissza nagyon. Sajnos a hagyományos fűmagvetés után több, mint 2 hónap kell, hogy aktívan elkezdhessük igénybe venni és élvezni a szép új zöld gyepfelületünket.

A SZOMSZÉD FŰJE MINDIG ZÖLDEBB?
A gyepszőnyegezésnek is hasonló az előkészítési folyamata, de ott még a gyepszőnyeg terítése előtt is szükséges hengerezni a talajt, és a startert kiszórni, és erre helyezzük a vakond hálót megfelelő átfedésekkel és rögzítéssel. Sajnos már találkoztunk olyan kerttel, amit a megmaradt gyepszőnyegekből raktak össze, ami nem lenne baj, de más termelőtől volt. Így elég lehangoló látványt tud nyújtani, ha 2-3 különböző színű a füvünk.
A gyepszőnyeg egyik legnagyobb előnye a nagy gonddal nevelés, gyommentesség, és gyorsan 1-2 nap alatt összefüggő zöld felület varázsolható belőle, amit 2-3 hét alatt már használatba is vehetünk. Mivel a gyepszőnyeg termesztéskor a fű legoptimálisabb fejlődési körülményeit biztosítják, így csak olyan kertbe javasoljuk, ahol az automata öntözés megoldott.
Fontos, hogy a füvünkről későbbiekben is gondoskodnunk kell, legyen szó, füvesítéssel vagy gyepszőnyegezéssel kialakított felületről. A pázsitunknak szüksége van tápanyag utánpótlásra, gyepszellőztetésre, és évente min. 1x felülvetésre, és sok-sok öntözésre.
Ha a fentieket betartjuk, „a szomszéd fűje mindig zöldebb” állítás már a mi füvünkre lesz igaz!

Füvesítés, gyepszőnyeg lerakás f ves t s 1

Füvesítés, gyepszőnyeg lerakás f ves t s

Füvesítés, gyepszőnyeg lerakás f ves t s 4

Füvesítés, gyepszőnyeg lerakás f ves t s 3

Füvesítés, gyepszőnyeg lerakás f ves t s 2

img_divider Füvesítés, gyepszőnyeg lerakás img divider


Gyepszőnyeg telepítés, füvesítés Budapest és vonzáskörzetében. Korrekt árak, garancia a legkisebb munkára is!

A tökéletes kert megépítéséhez elengedhetetlen a profi tervezés. Kérje ingyenes ajánlatunkat most!

Évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink szakszerűen kivitelezik a megálmodott kertet.

Füvesítés, gyepszőnyeg telepítés