Kertépítés, tervezés, kivitelezés Budapesten
1213 Budapest, Lankás utca 1/B
Hétfő-Szombat: 07:00 - 18:00

Sziklakert építése

A sziklakertek kialakítására több szempont is okot adhat. Elsődlegesen a nehezen karbantartható rézsűs részek takarását érhetjük el, ahol a meredekségtől függően az a talaj erózió ellen is véd, másrészt egy csipetnyi természetet, változatosságot csempészhetünk a kertünkbe és nem utolsó sorban az egyik leglátványosabb része lehet. Ideális megoldás a használhatatlan lejtők hasznosítására, ahol a kerti munkák, fűnyírás nehézkes lenne.

Sík területen, térelválasztásnak is kialakítható a sziklakert, abban az esetben, ha nem áll rendelkezésünkre nagyobb és meredekebb terület. Kialakítható akár bejárathoz közel, járda, vagy a gépjármű behajtó mellé. Sziklakerti növények általában igénytelenebbek, kevesebb ápolást és öntözést igényelnek, némelyek az árnyékot is jól bírják. Színes virágaikkal, habitusukkal egész évben látványosságként szolgálnak.

SZIKLAKERT ÉPÍTÉSE

Törekednünk kell arra, hogy jól látható helyre kerüljön, és a kert többi részével is harmóniába legyen. Ellenben a kert többi részével itt a sziklák dominálnak, ezért nagyon fontos, hogy egyféle anyagú és színű kőzetből épüljön meg, figyelembe véve a ház, terasz, járdák kőburkolását, hogy minél jobban beleolvadjon a környezetébe.  Anem megfelelő kőzet a fagynak köszönhetően idővel szétmállik és erodálódik, ezzel rusztikus hatást lehet elérni. A kövek elhelyezésénél igyekezzünk a természetességre, ne egy kupac kőhalomra emlékeztessen, ha valaki ránéz. Sziklák színét tekintve, a világosabbakat a sötétebb árnyékosabb részekre, míg a sötétebb színűeket a napos részekre válasszunk. Köztes területek takarásánál törekedjünk a jó víz elvezetésre, amely történhet apró kő zúzalékkal. A zúzalék minden esetben egyezzen meg a sziklák anyagával. Fontos megemlíteni, hogy a teljesen sík területnek a közepén, illetve a kert adottságait figyelembe véve az indokolatlan sziklakert építése a legtöbb esetben giccsesen hat.

A sziklakert akár funkcionálisan,akár rekreációs céllal kerül kivitelezésre minden esetben egy látványos,hosszú távra tervezett része a kertnek. Ahhoz, hogy Ön ezt a kerti elemet hosszú távon, megfelelő minőségben élvezhesse, kivitelezését bízza szakemberre.

SZIKLAKERTI NÖVÉNYEK

Széles választéka áll rendelkezésünkre a sziklakerti növényeknek, megfelelő fajok megválasztásával különböző tájakra jellemző hatást érhetünk el. A növények kiválasztásánál vegyük figyelembe, mikor és mettől meddig virágzik az adott faj, így akár februártól a tél beköszöntéig gyönyörködhetünk a sziklakertünkben. Ne tévesszen meg bennünket a vásárláskori méret, mert könnyen abba a hibába eshetünk, hogy túl sok növényt ültetünk egy adott területre, figyelmen kívül hagyva az adott fajra jellemző későbbi méretet (magasság, terülő) így rövid időn belül egyes fajok eluralkodnak az adott területen, elfojtva vagy eltakarva a többi növényt.

Sziklakertek építése sziklakert epitesek Sziklakertek építése sziklakert epitese Sziklakertek építése sziklakert epites Sziklakertek építése sziklakert epites Sziklakertek építése sziklakert

img_divider  Sziklakertek építése img divider

Teljes kertépítés és kivitelezés Budapest és vonzáskörzetében korrekt árakat biztosítva megrendelőinknek.
A tökéletes kert megépítéséhez elengedhetetlen a profi tervezés. Kérje ingyenes ajánlatunkat most!
Évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink szakszerűen kivitelezik a megálmodott kertet.

Sziklakertek